Тісто для піци

peper

2 склянки борошна
1 стакан води
11 гр. сухих дріжджів (1 пакет)
1 ст. ложка оливкової олії
½ чайної ложки цукру
¾ чайної ложки солі
італійські трави – щіпка (за бажанням)

Для начинки (склад за бажанням):
250 гр. твердого сиру
За 150-200 гр. готового м'яса, шинки, копченості, грудинки або ковбаси (2-3 види)
Солоні огірочки, грибочки, оливки, каперси - за бажанням
1-2 свіжих помідори, 1 перець, свіжі гриби - за бажанням
Для начинки все дрібно порізати, сир потерти, овочі нарізати тонкими пластинами. Зазвичай начинка для піци робиться з того, що є в холодильнику, і комбінація інгредієнтів може бути різною.
Для соусу можна взяти (на вибір): очищені і перетерті помідори, звичайну суміш майонезу та кетчупу в пропорції 1:1 або сирний соус.
Дріжджі розвести у воді, додати сіль, цукор, влити суміш в борошно, додати оливкове масло та італійські трави (щіпка, за бажанням). Замісити тісто. Поставити тісто в тепле місце на 30 хвилин, щоб воно підійшло. Якщо бажаєте пишне тісто в піці, зробіть обминання та дайте йому  ще 30 хвилин підійти. Якщо полюбляєте тонке тісто, то можна відразу робити піцу.

Розкачайте тісто в тонкий пласт, викладіть його на деко, змащене маслом, полийте соусом, посипте італійськими травами та сиром, викладіть начинку і ще раз посипте сиром. Випікати в духовці, розігрітій до максимальної температури (250-275 градусів) 10-12 хвилин.
Вказаного в рецепті вистачить на 2 дека з піцою.