Тісто для піци

Тісто для піци

Потрібні інгредієнти

  • 2 склянки борошна
  • 1 стакан води
  • 11 гр. сухих дріжджів (1 пакет)
  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • ½ чайної ложки цукру
  • ¾ чайної ложки солі
  • Італійські трави – щіпка (за бажанням)

Для начинки (склад за бажанням)

  • 250 гр. твердого сиру
  • За 150-200 гр. готового м’яса, шинки, копченості, грудинки або ковбаси (2-3 види)
  • Солоні огірочки, грибочки, оливки, каперси – за бажанням
  • 1-2 свіжих помідори, 1 перець, свіжі гриби – за бажанням

Приготування

Для начинки все дрібно порізати, сир потерти, овочі нарізати тонкими пластинами. Зазвичай начинка для піци робиться з того, що є в холодильнику, і комбінація інгредієнтів може бути різною.

Для соусу можна взяти (на вибір): очищені і перетерті помідори, звичайну суміш майонезу та кетчупу в пропорції 1:1 або сирний соус.

Дріжджі розвести у воді, додати сіль, цукор, влити суміш в борошно, додати оливкове масло та італійські трави (щіпка, за бажанням). Замісити тісто. Поставити тісто в тепле місце на 30 хвилин, щоб воно підійшло. Якщо бажаєте пишне тісто в піці, зробіть обминання та дайте йому ще 30 хвилин підійти. Якщо полюбляєте тонке тісто, то можна відразу робити піцу.

Розкачайте тісто в тонкий пласт, викладіть його на деко, змащене маслом, полийте соусом, посипте італійськими травами та сиром, викладіть начинку і ще раз посипте сиром. Випікати в духовці, розігрітій до максимальної температури (250-275 градусів) 10-12 хвилин.

Вказаного в рецепті вистачить на 2 дека з піцою.

Смачного!
Ваш «КиївМлин».